Inspiratie, literatuur en links |
Informatie over de leden van Proyek Indisch leiderschap Monica (1956) is geboren te Surabaya, Indonesië. Zij werkt als docent/ontwikkelaar bij de afdelin Social Work/Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Eerder was zij adviseur bij JSO expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding en de Averroès Stichting, een landelijke organisatie voor multiculturele educatie van kinderen en hun ouders. Zij heeft verschillende programma's ontwikkeld die Nederlande en migrantenouders, evenals beroepskrachten en beleidsmakers ondersteunen bij de opvoeding en integratie van kinderen. Monica is sociaal-pedagoog en eigenaar van Coaching Corazón, bureau voor personal coaching.
Wouter van Eekhout Wouter (1952) is geboren te Djakarta, Indonesië. Hij is werkzaam als coach en supervisor met een eigen bedrijf. Gestudeerd bij de Amstelhorn, Vo-IVABO, Organisatiesociologie aan de UVA, Masteropleiding Veranderingsmanagement met als eindwerkstuk de interne beleidsnotitie Van Weerstand naar Uitdaging, 2005.
Dr. Edwin Hoffman Edwin (1949) is geboren te Bandoeng, Indonesië. Hij werkt als zelfstandig trainer-adviseur Interculturele communicatie en Diversiteit vanuit zijn bureau Perhatian. Edwin heeft het TOPOI-model ontwikkeld: een systematiek van aandachtspunten en interventies voor interculturele ocmmunicatie. Hij publiceerde onder andere Interculturele gespreksvoering. Theorie en Praktijk van het TOPOI-model, Bohn Stafleu Van Loghum, Houten (2002) en Koersen op eigen Kracht. Forum, Utrecht (2002) Edwin woont in Oostenrijk, maar is nog regelmatig in Nederland en België voor training, advies en onderzoek.
Margie Kessler Margie (1955) is geboren in Hollandia, Nieuw Guinea, Indonesië. Zij heeft gestudeerd aan de Sociale Academie Cisca Amsterdam, VO Generiek Maatschappelijk werk PVO in Amsterdam en de VO Supervisie en Begeleidingskunde bij Siwa Lima in Utrecht. Werkzaam als docent, communicatietrainer en supervisor bij de Hogeschool van Amsterdam. Margie is één van de bedenkers van het diversiteitspel Caleidescopia en geeft in het kader van deskundigheidsbevordering, trainingen in het hanteren van diversiteit aan verschillende doelgroepen in het werkveld. Sinds 1994 geeft Margie les en supervisie op de Hogeschool van Amsterdam en aan professionals in het werkveld. Daarnaast geeft zij les en supervisie aan supervisoren in opleiding.
Floor Oliveiro Floor Oliveiro (1953) is geboren te Situbondo, Indonesië. Zij heeft opleidingen gevolgd tot psychiatrisch verpleegkundige, hbo-maatschppelijk werk op de Sociale Academie Cisca Amsterdam en V.O. Supervisie en Begeleidingskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Werkervaring heeft zij als onderwijs, crimunialiteits- en preventiewerker in de probleemwijken van Utrecht en als Informateur Strafzaken bij de Raad v.d. Kinderbescherming. De laatste tien jaar werkt zij als reclasseringswerker voor volwassenen bij Reclassering Nederland in de regio Utrecht/Arnhem. In 2007 was zij werkbegeleider van een reclasseringsteam. Thans is zij bij de reclassering mentor en trainer en organiseert zij de gedragsinterventies in de regio. Zij is lid van het supervisoren-netwerk Diversiteit in Amsterdam. Sinds 2005 is zij naast haar genoemde werkzaamheden bezig met het zelfstandig uitoefenen van supervisie, coaching en werkbegeleiding.
Dr. Wouter Reynaert Wouter (1949) is geboren te Bandjermasin, Indonesië. Hij is arbeids- en organisatiepsycholoog en gepromoveerd op het proefschrift Arbeidsmarktperspectief voor allochtonen. Hij is als lector Career Development verbonden aan Fontys Hogeschool HRM en psychologie en onderzoeker/ontwikkelaar op het terrein van loopbaanontwikkeling en diversiteit. Hij is tevens lid van de taakgroep Gender & Etniciteit bij deze hogeschool. Wouter publiceerde onder andere met R. Spijkerman Loopbaandilemma's, LDC: Leeuwarden (1995), was redacteur van het boek Studieloopbaanbegeleiding en Assessment, Wolters Noordhoff (2006) en samen met Teun van Aken redacteur van Labyrinthologie, Scriptum (2007).
Drs. Patricia Simon Patricia (1960) is geboren te Heerlen, Nederland). Haar ouders zijn in 1958 vanuit Indonesië (Java) naar Nederland gekomen. Als gezondheidszorgpsycholoog is zij werkzaam in de ouderenzorg met als specialisme psychogeriatrie. Tot haar taken behoren behandeling en begeleiding, deskundigheidsbevordering en beleid. Daarnaast is zij werkzaam als supervisor bij de Hogeschool Leiden, afdeling Social Work en is zij supervisor voor GZ psychologen in opleiding. Zij is lid van Nesumi, een diversiteitsnetwerk voor supervisoren in Amsterdam.
Drs. Twie Tjoa Drs. Twie G. Tjoa (1943 geboren te Surabaya, Indonesia) heeft gestudeerd aan de Kopse Hof, Hogeschool voor Sociaal Educatieve Arbeid, te Nijmegen en Organisatiesociologie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Zij heeft in Suriname bij de overheid gewerkt en gaf er leiding op directieniveau. Twie is nu ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel) en werkt als supervisor/coach/trainer bij diverse professionele begeleidingstrajecten, in het bijzonder op het gebied van Diversiteit, zowel in als buiten Nederland. Samen met een aantal collega’s is Twie betrokken bij de ontwikkeling van het diversiteitsspel Caleidoscopia. Als bestuurder is zij actief betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties, waaronder vrouwen-en migrantenorganisaties.
Drs. Frits Spangenberg Frits is de auteur van het voorwoord van het boek De stille kracht van Indisch leiderschap en als zodanig geen lid van de Proyek-groep. Frits (1949) is geboren in Den Helder, Nederland en kreeg via zijn ouders en oudere broers en zusjes hun Nederlands-Indië-tijd met de paplepel naar binnen. Hij studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, werkte zeven jaar als wetenschappelijk medewerker aan de medische faculteit van diezelfde universiteit en heeft in 1984 het sociaal en maatschappelijk onderzoekbureau Motivaction International opgericht. Frits heeft zich met Motivaction gespecialiseerd in het in kaart brengen van de waarden van het dagelijks leven, om van daaruit te kunnen analyseren en voorspellen hoe op zijn best op maatschappelijke ontwikkelingen kan worden geanticipeerd. Frits publiceerde diverse arrtikelen en in 2001 bij uitgeverij Samson het boek Nieuwe Nederlanders. Op basis van de vele onderzoeken die hij heeft uitgevoerd, geeft hij nu lezingen over hoe bedrijven en overheden zich kunnen opstellen in de snel veranderende multiculturele samenleving.
|
|
---|---|---|
|
||
Laatst bewerkt: 22.10.2010 webrooij webdesign |